Toen we een paar maanden geleden onze infrastructuur naar Google Cloud Platform migreerden, wisten we dat dit niet alleen een eenmalige gebeurtenis was, maar de basis voor continue verbeteringen voor onze klanten. Vandaag zijn we verheugd aan te kondigen dat we dankzij deze stap een enorme upgrade naar snellere CPU’s kunnen uitvoeren, dat we nog twee datacenterlocaties hebben en dat ons GoGeek-plan meer ruimte biedt dan voorheen.

40% snellere processors

We zullen alle processors bijwerken die worden gebruikt om onze klanten te hosten op de Google Cloud-infrastructuur. De nieuwe N2-CPU’s presteren ongeveer 40% sneller dan degene die we eerder gebruikten. Zowel onze gedeelde als cloudklanten zullen profiteren van snellere levering van dynamische inhoud dankzij efficiëntere scriptuitvoering. Met de upgrade zal uw site naar verwachting minder CPU-seconden nodig hebben dan voorheen, wanneer hetzelfde type en aantal bezoekersverzoeken wordt verwerkt. Dit betekent over het algemeen meer ruimte voor groei voordat u een planupgrade nodig heeft. Het voordeel voor elke individuele site is natuurlijk uniek, gebaseerd op eigen code- en database-optimalisaties.

De upgrade van onze huidige CPU’s zal de komende weken plaatsvinden. U ontvangt hierover 24 uur per dag een melding in uw klantenruimte. De upgrade brengt minimale downtime met zich mee vanwege een noodzakelijke herstart (ongeveer 15 minuten per server). Upgrades zijn gepland gedurende de tijd van de dag met historisch gezien de minste hoeveelheid verkeer. Dat zou eigenlijk heel vroeg in de ochtend moeten gebeuren, rekening houdend met de lokale tijd van uw datacenter.

Twee nieuwe datacenters – Sydney en Frankfurt

Een ander groot voordeel van onze migratie naar het Google Cloud Platform is dat we nu meer datacenterlocaties over de hele wereld kunnen toevoegen. Het is een groot voordeel dat we nu overal op één datacenterpartner kunnen rekenen en profiteren van hun uniforme hoogwaardige service. We zijn de afgelopen 15 jaar een grote keuze geweest voor veel Australiërs en nu zijn we erg blij om een ​​datacenterlocatie op hun eigen continent te bieden – in Sydney.

Een datacenter in Frankfurt, Duitsland is ook beschikbaar als antwoord op de talrijke verzoeken om Duitse locatie door onze klanten. Alle nieuwe plannen voor klanten vanaf deze locaties zijn nu geactiveerd in de nieuwe datacenters. Bestaande hostingaccounts kunnen worden verplaatst via de marktplaatspagina in het klantengedeelte.

Meer ruimte voor GoGeek-hostingplan

Ons GoGeek-hostingplan wordt vaak gekozen door mensen die de hostingservice doorverkopen of meerdere sites van hun eigen klanten hosten. Na de overstap naar het Google Cloud-platform zijn we nu in staat om een ​​van de bronnen die onze resellers het meest nodig hebben, de webruimte, te vergroten zonder de abonnementsprijs te wijzigen. De GoGeek-abonnementen zijn geüpgraded met 10 GB en bevatten nu 40 GB schijfruimte. Bestaande GoGeek-abonnementen hebben deze upgrade ook volledig gratis ontvangen.