Vandaag hebben wij als Web-Pepper de Blog van de Amsterdamse Runninglau op onze server kunnen openen. Lau, de  blogster achter deze Personal health & lifestyle Blog, was zo vriendelijk een stukje over haar ervaringen te schrijven:

Runninglau.com

Moe, gefrustreerd, en vooral enorm teleurgesteld werd ik ervan. Hetgeen dat ooit begon als een geheel vrijblijvende hobby, was veranderd in een ware nachtmerrie. Je kunt zeggen dat ik op het puntje van overspannen raken zat. Waar ik het over heb? Over de problemen met mijn blog, www.runninglau.com, een blog die ik 3 jaar geleden begon zonder enige HTML-kennis, laat staan dat ik wist wat SEO was en hoe ik het best mijn website kon optimaliseren.

Wii Pokemon Spelletjes uit Verweggiestan

Toch wist ik me al die tijd behoorlijk wegwijs te maken in het online wereldje, en leerde ik beetje bij beetje meer over webdesign, hosting en alles wat daar bij kwam kijken. Ging een behoorlijke tijd goed, wat nog een wonder is als ik er zo op terug kijk. Tot dat het punt aanbrak dat er rare errors verschenen op random pagina’s; de site die niet meer lekker liep en uit het niets een time out had; de seconden die voorbij gingen voordat je eindelijk op een pagina terecht kwam. Overdag studeerde ik, ’s avonds blogde ik en ’s nachts was ik bezig met het ontcijferen van de onmogelijke foutmeldingen op mijn website. Het brak me op, maar ik ging door. Ik kon toch moeilijk mijn levenswerkje zomaar opgeven? Het geknutsel achter mijn site ging enige maanden goed tot dat het moment dat ik van één van mijn volgers te horen kreeg dat mijn website als ‘Mogelijk gehackt’ op Google verscheen. Potverdorie, wat moest dít nou weer voorstellen. Ik? Gehackt? En ja hoor, na een beetje zoeken in Google Webmaster Tools kwam ik erachter dat de meest rare links op mijn website uitkwamen. Pokemon spelletjes voor de Wii downloaden- dat hoort absoluut niet thuis op www.runninglau.com.

S.O.S

Maar goed, ik had wel vaker tegenslagen gehad, en dus ging ik op onderzoek uit. Alle stappen af die Google zelf en de computerforums aanraden. Plugins ge-update, Malware tools, links verwijderd, het hele riedeltje. Niets leek te helpen. Toen op een gegeven moment mijn website helemaal één grote warboel was geworden, was ik het zat. Ik moest hulp inschakelen, échte hulp. Via Google kwam ik in contact met Ralph van Web-Pepper.nl, wat tot op heden nog steeds het beste is wat mij is overkomen.

Top service

Ralph wist mij al vrijwel meteen te helpen met het ‘hacker’ probleem, door een simpel foefje waar geen één andere expert die ik had gecontact op was gekomen. Dit deed hij overigens zonder enige kosten, puur om te helpen. Ik was dolblij: mijn website was hackervrij én weer toegankelijk. Daar bleef het echter ook bij, want qua design, HTML, SEO, etc. was het één grote puinhoop. Ik besloot Ralph weer te contacten. Hij had mij immers zo goed en snel geholpen, dat ik er vertrouwen in had dat hij mij hier ook verder mee zou kunnen helpen. And so he did.

Het eerste wat Ralph duidelijk maakte is dat we aan de website moesten werken: weg met de errors, de fouten. Razendsnel ging hij te werk en mijn website werd met het uur beter. Wat voor hem zo gewoon was, leek voor mij een waar wonder. Dit deed Ralph allemaal geheel vrijblijvend, waarin hij mij de tijd gaf te beslissen of ik wilde overstappen en gebruik wilde maken van zijn service. Al snel werd mij duidelijk dat dit een kans was die ik niet kon laten lopen: en dus ging Runninglau.com in zee met Web-Pepper.nl.

De oplossing

Binnen nog geen dag was mijn website veranderd in een normaal functionerende blogpagina. Mijn volgers konden weer met een gerust hart mijn artikelen lezen. Toen ik suggereerde dat ik al een tijdje had gekeken naar de mogelijkheden voor een nieuwe layout, ging Ralph hier vrijwel gelijk mee aan de slag. Vol enthousiasme werkten we dagenlang aan de vernieuwde website –een website met veel professionelere plugins en widgets dankzij Web-Pepper- en stond Ralph zelfs in het weekend altijd voor me klaar. Binnen de kortste keren hadden we samen, of nou, vooral Ralph, een waar meesterwerk gecreëerd en kon de nieuwe website binnen 3 dagen online.

Blogger-paradise

Inmiddels is Runninglau.com sneller, toegankelijker, mooier en gebruiksvriendelijker dan ooit te voren. Het is precies wat ik al die jaren in gedachten had van een website: een waar kunstwerkje. Zodra ik problemen tegenkom staat Ralph gelijk voor me klaar, wat mij weer toelaat om eindelijk te kunnen doen wat ik diep van binnen zo graag wil: bloggen.

Web-pepper keeps runninglau.com running: Letterlijk!

Heeft u ook een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!