De Hippe Vegetariër heeft een blog! www.DeHippeVegetarier.nl is een dagelijkse blog van Isabel voor bewuste levensgenieters die dol zijn op eten. Al een tijdje geleden had Web-Pepper blijkbaar een goede indruk gemaakt met wat telefonische ondersteuning om haar wat op weg te helpen met haar WordPress Website, echter dit keer had ze wel écht een probleem toen ze ons belde.

Haar webhost had een “probleem” geconstateerd in de techniek van WordPress: “De website wederom was misbruikt en er schadelijke bestanden zijn geüpload”. Ze hadden nog een poging gedaan om deze fanatieke blogster te bellen maar uiteindelijk kwamen ze per email met hun oplossing voor dit euvel: “Jouw website is gisteravond door ons geblokkeerd en uit de lucht gehaald”.

De email bood verder informatie dat de hostingmaatschappij ook niet wist waar het euvel vandaan kwam of waar het zat, maar dat ze het op moest lossen voor de site weer online mocht. Eventueel moest ze maar hulp zoeken van een WordPress Expert. Geloof het of niet, er was zelfs een link toegevoegd zodat ze met 1 klik op de muis in Google terecht kwam op de zoekopdracht “WordPress Expert“. Tot slot bedankte de host voor “het begrip” en kon ze eventueel telefonisch contact opnemen tussen 10.00 en 17.00, op werkdagen.

Waarom vertellen wij dit nu zo uitgebreid?

Welnu, heel simpel…

Het web draait altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ook met kerst, ook met oud & nieuw. Web-Pepper heeft als webmaster meer dan 20 jaar ervaring met het hosten van websites. Wij herkennen deze typische manier van werken en kunnen ons mateloos storen aan deze 9 tot 5 (of eigenlijk zelfs 10 tot 5) mentaliteit van hostingbedrijven. Het is voor ons compleet onbegrijpelijk dat ze zo werken.

Hoe kun je iets dat 24 uur per dag open moet zijn (en problemen kan geven) ondersteunen door maar 7 van de 24 uur per dag bereikbaar te zijn, en dat dan ook nog eens maar 5 van de 7 dagen in de week?! Omgerekend ben je dan als host maar net iets meer dan 20% van de tijd bereikbaar! Als het dan nog gaat om een budgethost, waarvan de tarieven zo laag zijn dat het niet anders kan, dan kunnen wij er begrip voor opbrengen. Maar deze klant was er zeker van overtuigd een goede – niet goedkope – partner gevonden te hebben om haar (druk bezochte blog) te hosten. Maar helaas!

Nu zijn wij als Web-Pepper ook niet altijd bereikbaar, wij moeten ook slapen. Wij zijn dan ook geen hostingmaatschappij, maar een bedrijf dat WordPress websites maakt en ondersteunt. Wel zorgen wij heel erg goed voor onze klanten en werken wij samen met een hostingmaatschappij die dus wél 24/7/365 bereikbaar is: zowel telefonisch, als per email, als via een ticketsysteem, als via chat… Als er dus op eerste kerstdag om 03.00 in de nacht een probleem is, kunnen wij per direct communiceren met de host om het probleem ook daadwerkelijk te verhelpen.

Met verhelpen bedoelen we dan ook niet de boel platleggen en de klant een mailtje sturen, want daarmee helpt zo’n host alleen zichzelf. Web-Pepper verwacht van zijn partners dezelfde insteek van werken als de eigen manier: help iedere klant alsof het je vader, moeder, vriendin of buurman is. Gewoon de service leveren die je zelf zou wensen als je om hulp of ondersteuning vraagt.

De oplossing voor De Hippe Vegetariër

De keuze was snel gemaakt. Na 1 telefoontje van Web-Pepper naar de host (eigenlijk 2 want de eerste keer werden we verzocht om MORGEN terug te bellen ivm drukte), om 10:10 in de ochtend. (De website lag toen inmiddels zeker tien uur onderuit.) Gelukkig konden we inloggen op de site en het probleem binnen een kwartier verhelpen. De website mocht weer online!

Door deze hele gang van zaken was eigenaar Isabel inmiddels overtuigd dat het toch anders moest. We hebben de website direct verhuisd naar de Amsterdam Server van onze hostingmaatschappij en het domein overgenomen. Zonder nog verder enige down-tijd gehad te hebben, heeft Web-Pepper inmiddels het technisch beheer van de site overgenomen en blogster Isabel kan zich nu bezig houden met de dingen waar een blogster zich het liefst mee bezig houdt, namelijk: de inhoud van haar blog.

Wij danken Isabel voor haar vertrouwen in Web-Pepper, en hebben haar overtuigd dat zij er bij ons niet alleen voor staat!

Kijk nu op www.DeHippeVegetarier.nl